FoLLoweRs

Monday, July 08, 2013

Ramadan kali ini.




Weee... tak sabar rasanya nak sambut Ramadan. Nak berpuasa. Nak teraweh. Nak bermoreh. Nak buat ibadah.

Alhamdulillah... dan in sha allah.. sempat menyambut Ramadan tahun ni.

Tahun ni kali pertama aku sambut puasa dengan uyi di sisi. Tak tahulah camaner. Mesti banyak komplen. Ye lah, aku masak tak sesedap nenek dia masak. Gelabah aku ni, nak masak apa untuk sahur ek? Time2 tu mana lalu sangat nak makan. Kalu untuk berbuka tu ok lah jugak. Tapi nak masak apa ek? Takkan hari2 nak ke bazar Ramadan? Hisshh.. bukan semua sedap pon kat bazar tuh.

Teraweh kat sini dia cakap takde geng. Ehh ibu bukan geng ke? Moh nanti kite pergi sama2 dengan Acik. Nanti, adalah kawan tu. Seronok. Ingat lagi tahun lepas, seronok bermoreh dengan makcik2 lepas terawah. Hihi...

Cakap dengan adik aku, tahun ni hari pertama je aku nak pergi bazar Ramadan. Nak usha kueh. Lepastu, aku akan pergi sekali je seminggu. 

Ouchhh.. memang la aku pergi sekali je seminggu. uyi pulak pergi hari2. Hoho.. camaner? Aduiiii.... :p





3 comments:

deaf said...

Kat mak uyi, selamat berpuasa
Kat uyi, selamat berpuasa dan selamat bershopping hari raya haha

cLinaku said...

ko tau deaf,uyi hari2 nak g bazar ramadan.hari first habes 12hengget.kedua habes 8hengget.ketiga habes 5hengget 50sen.
itu beli yg da siap.yg nak masak lagi belum kire..tak ke kopak aku..hukhukk.
eniwei,selamat berposer utk ko jugak :)

deaf said...

Takpelah sekali2.
Baru nak merasa dan nak explore dan sedang tengah membesar kot, so kena la makan macam2, tapi lagi baik kalau ko pastikan belanja2 tu benda2 elok berkhasiat dan berkualiti cam susu or fruits or meat.

Apa pun tahniah Uyi sekolah baik. Mana kurang tu usaha lagi, mana dah ok tu, maintain.

Ni macam keputusan boleh la shopping double.