FoLLoweRs

Friday, November 29, 2013

Kahwin itu normal




Assalamualaikum... hai hai.

Update blog pagi ni. Kaver sket post yang last tu. Mihmihmihhhh... Ala takpe, kalah menang tu pasti. Kalau tak kalah, menang. Kalau tak menang, kalah lah. Adat dan peraturan.

Apapon, set kito jange pecah. Wahhh haha.

Ada kurang lebih 2 minggu lagi majlis pernikahan adikkkk aku. Huhu. Bukan aku yea. Aku punya kalau takde aral melintang in sha Allah tahun depan. Doa2kanlah yea semoga dipermudahkan segala urusan. Uyi pon dah bagi green light tu :))

Cakap pasal kahwin ni, seorang lagi adik aku bakal berkahwin Disember nanti. Dapat pulak orang Pahang. Kira ok la jugak. Sama2 pantai timur. Senang nak balik. Satu jalan. Tapi senang senang pon, konfius jugak tu pagi raya nak balik mana dulu. Ahaksss... Nanges.

Rasa sedih jugak di sebalik tengah happy2 nak balik kampung untuk kenduri kahwin tu nanti. Ya la, lepas ni kuranglah sorang ahli majlis kat dalam rumah tu. Taktau lagi dia duduk mana lepas kahwin ni. Kalau jauh jaranglah dapat jumpa. Susahlah nak ngeteh sama2. Kalau dekat, boleh aku singgah hari2 amek lauk. Hahaha..

Bila ingat2 balik kan, rasa takut pon ada. Takut jarang dapat jumpa. Takut tak dapat kumpul2 ramai2 macam dulu. Mesti tak best kan... Sebab kitorang dah biasa dapat berkumpul ramai2. Biasa sangat. Dikja, suami dia tak kesah selalu balik kampung. Abang long pulak memang duduk kat kampung. Kitorang adik beradik yang lain memang stay sama2 kat KL ni. Jadi memang tak pernah berpisah. Duduk satu rumah, kerja kadang2 tempat yang sama, shoping sama2, lepak sama2. Pendek kata semua aktiviti memang bersama2. Dating je lain2.

Dah la aku ni adik-beradik perempuan ramai. Ada 7. Satu satu kawen.... semua ikut suami masing2 nanti. Sob sobb...

Tapi, itulah hakikat yang harus diterima. Memang fitrah manusia hidup berpasang-pasangan. Semua orang pon macam tu kan. Kahwin. Hidup berumahtangga. Ikut pasangan masing2. Berpisah. Aku tahu tu. Aku faham. Cume .. yelah.. luahan perasaan.

Oklah. Babaiii.. kite buat kerja. :)





5 comments:

deaf said...

Ramai nye nak kahwin...
So aku tahniah tahniah tahniah tahniah banyak2 kali la. Best wishes always to you guys...and uyi also haha.

cLinaku said...

Deaf;
Tktau nk tulis apa.huhu..
Eniwei thanx!

Anonymous said...

saya rindu sangat sangat kat Clina _Beledza ni....

:[

deaf said...

Ye eleh. Ko tak tahu apa nak tulis, aku tulis la. Always Pastikan sumber pendapatan bersih takde campur yang tak baik walau satu sen. Biar gaji kecik. Kalau wang simpanan cukup, bayar zakat, walaupun sikit jangan segan, kalau ada duit lebih buat korban, and life will be so calm and no worries. Ooo and never let uyi down, ever. Hehe. Cehhh.. cam bagus kan? tapi aku tak bedek, ni betul ni. Ni secret of life.

cLinaku said...

aku try deaf..
aku cuba buat yg baik2.