FoLLoweRs

Tuesday, March 10, 2015

Aku rindu aku rindu aku rindu.




Alahai... alahaiii... alaaahaaiiiii....

Rindunya pada pembaca-pembaca blog. Rindunya pada tulisan-tulisan lama. Sangat rindu pada musim-musim lalu. Aduhaiii... Huhu.

Sejak pandai berinternet pakai handphone ni dunia blog memang terabai terus. Tampal gambar lebih mudah kat instagram. Tambah pulak takde nafsu nak berkongsi cerita atau lebih tepat idea nak menulis pon tarak, blog terus bersawang. Kawan-kawan internet pon ramai yang menghilang. Bloger feveret pon suram. Bloger baru macam tak se'best' bloger lama. Hehe.. Sama la macam zaman sekolah dulu. Batch kita lah yang best. Best adik2 yang memuncak naik tak cool macam geng kite. Ngeh ngehhh.

Tadi gatal tangan bukak gambar dalam my pictures kat komputer ni. Tahun 2010.. 2011.. Mak aihhh... cun melecun nya aku! Kah kah kah...!

Slim siot! Complexion toksah cakap lah. One of my pride. Proud. Eksen. Bangga. Kehkehkeh. Semua ado. Sekarang kolagen pon dah malu2 nak keluar

Dulu kursus sana sini. Langkawi. Kuala Terengganu. Kota Kinabalu. Kuching. Haihhhh... Seronok. Kerja kat ofis banyak jugak tapi seronok. Enjoy. Agaknya darah muda. Uwekk..

Toksah bandingkan dengan sekarang lah. Sekarang berat badan pon dah naik 46.2kg. Huhhh. Unbelieveable. Unsangkarable. Unpredictable. Masa 9 bulan pon setakat 45kg je, boleh bayangkan tak sekarang macamana comelnye saya? Hikhikkk... 

Malas nak terlalu obses dengan kurus. Kena faham, bila usia meningkat, berat pon suka nak bertambah. Lemak-lemak yang terjadi ni dah berkumpul bukan dalam sehari dua. Bukan seminggu atau sebulan dua. Dah bertahun dah. So, kena terima jugak, nak go go away kan dia pon bukan sehari dua. Bukan seminggu dua. Makan masa jugak.

Tapi takpe lah, as long as kita ada orang yang sayang kita kan. Hewhewww....

Tapi itu bukan alasan jugak, kesihatan kena jaga. Penampilan kena jaga. Akhirat pon kena kejar. Dunia jangan terlalu leka, ye dop?

Sekian coretan. Muahh setepek untuk kawan2 bloger yang lain. Rindu masa zaman nakal2 dulu. Ahaksss.
Assalamualaikum... 2015.








7 comments:

deaf-angel said...

Wahhh..
Happiness is in the air gitu..

I am happy for you.. ko pernah try makan horlick fibre up yang satchet tu?
Kau try...
First time memqng siksa la..
Lepas tu once dah seraisi dah ok..

I mean as we grow older, kenw jaga intestine nye kotoran gitu,
So aku kadang2 mjnum ni la.. selang sehari ke..
Kau cuba horlick fibre haha.

cLinaku said...

makanan sehat mmg menyiksakan kot..? huhu.
ok nnt aku try deaf!

deaf-angel said...

Pasal body kita tak boleh absorb fibre, fibre ni tugas dia basuh usus kita, usus kita kan banyak bakteria racun najis melekat, sisa2 makanan. Tu la kita bloated, rasa malas, berat.. ko baca kat tenet la.
Eh, lagi sekarang aku dah jumpa barj nye, "slimming tea", wangi pasal rasanya ramuan ada nenas. Bungkusan gambo pompuan la, lantak la, aku mjnum je haaha.

Eh, ko tahu tu hari aku gi lkndon, ko tahu macam banyak kerja kosong la kau, rasanya orang sana pemalas kot? Ko gi la... lepas tu kau seret uyi sekali... gaji british pound.
Sana ramai orang islam. Kerja je tak kesah apa kerja... cehhhhhhh...
Aku tengok2 jugak kerja kat train stesen dorang, ala... macam kl lrt gitu.. bukan nye susah pun... tembak je speaking london, dorang pun english bukan bagus, huru hara jugak.

cLinaku said...

mane ko jumpa slimming tea tu deaf?giant?carrefour?tesco?
aku baru beli japanese punya green tea.nk try arh.

haha..adik aku nak pergi australia.nak keje kat ladang.petik anggur.
gaji? macam masyukkkk... huhu.

Sapura Sakura said...

Rindu ngan awak..merajuk ngan saya ye? Cari kt fb dh xde..mesej kt hp no maybe dh tukar no..tp masih follow blog lina..maafkan kalau saya bersalah ye..

cLinaku said...

sapura;
eh jgn cakap macamtu.. fb mmg dah lama delete dah, malas. huhu...
no fon dah tukar ea..hik...nnt kite wasap awak aa.. :)

deaf-angel said...

oo slimming tea I bought kat Mustafa. Kat Singapore. Made in Sri Lanka nye packaging....dalam kotak kayu.

Kerja Australia petik anggur?
Kenapa aku baca kat internet suddenly ada orang cakap ada sindiket penipuan or what? Dulu takde this issue tau.
Dulu aku tahu dari kawan kerja lama aku yang pernah buat kerja ini, masalahnya cuma ada pekerja yang kerja kat ladang Australia guna pass Pelajar.
Tapi ni kat internet dah ada sindiket penipuan bagai.
Tapi dulu kawan aku tu cakap dia bikin duit pasal dia tak belanja. Dia simpan semua duit gaji dia.