FoLLoweRs

Monday, January 05, 2009

Selamat datang sayang.

Rasanya belum terlewat kot nak ucapkan selamat datang 2009.

Dah 2009 ek? Cam tak cayer.Sekejapan dah abis 2008. Huh!

Apa ada ngan 2008? Huh... azam 2008 nak carik pakwe tak tercapai. So, mari kite teruskan usaha itu di 2009 ni. Hehehe.

Kenangan manis di 2008? Adik aku tanya. Spontan aku jawab, dapat keje kerajaan. Huhu. Sebab time tu memang betul2 kena. Tepat. Aku tengah down, nak benti keje, nak carik keje lain. Tup2 dapat surat tawaran. Apa lagi, melompat sakan gua.

Biarlah gaji kecik, starting rendah, yang penting aku rasa happy, sonok, secure etc. And working environment kat sini pon quite nice. Plus jumpa ngan macam2 jenis orang. Ok la. Tak boring sangat. Dan aku suka dan enjoy ngan keje aku walaupon kadang2 rasa pressure dan keje banyak sangat. Pendek kata... so far so good.

Yang menarik tuh, penutup 2008 aku diakhiri dengan kisah kelakar. Hehe. Ada sorang bekas penolong pengarah merangkap bekas cikgu yang dah pencen minat kat aku. Hehe. Pencen? Ha ah. Dah 3-4 tahun dah. Lucunya, ada sorang mamat sibuk2 nak jadi telangkai. Match maker la. Sebab katanya, bekas cikgu ni kaya sangat. Nanti dia senang, aku pon senang la. Hehe. Bleh?

Dan, paling aku excited... di malam tahun baru, aku dapat panggilan yang tak disangka. Panggilan yang aku tunggu dah hampir 3 tahun selepas last jumpa. Mie! Last mesej aku hantar kat dia berbunyi lebih kurang gini; 'walaupon keinginan tu dah padam namun cinta di hati tetap menyala' Cehhh..! Gina... curik ayat kejap dan time kasih! Aku suka betul ayat tu. Sedap. Melekat kat hati aku. Kena betul aku kasi kat si dia.

Memang keinginan dah tak berapa ada. Sebab, dia nak jumpa aku malam tu tapi aku tolak. What!!? Reject? Huh.

Hehe. Sebab, takkan aku nak tinggal uyi... lagipon, nanti luka lama fresh balik. Kenangan lama segar balik. Yeah.. walaupon rindu tapi aku tahankan jugak. Err.. kalau uyi takde agak2 aku kuwar tak? Hahaha....

Hermm. 2008 jugak menyaksikan aku blind date ngan seseorang nikh. Dah kenal lama tapi baru ada peluang jumpa. Jatuh cinta? Entah. Aku agak sebab aku boring. Tak tau lah. Dah tak reti nak bezakan samada cinta atau sunyi.

Tapi aku sonok dapat kenal dia. At least aku rasa aku ada seseorang. Walaupon dia milik orang. Hermm.... Tapi aku janji..aku takkan amik hak orang yea. Promise! InsyaAllah. Cume.. nak ada teman. Hemm. Izzit?

Ok lah. Tak payah citer banyak. Sekadarnya sahaja. Awal2 tahun ni keje pon banyak. Nak setelkan kewangan 2008. Closing.

Selamat tahun baru utk kawan2 bloggers yang aku sayang.

4 comments:

deaf_angel said...

wei, smoga ko nye dreams come true ler 2009 ni

cLinaku said...

hopefully.insyaAllah.tengkiu deaf.selamat tahun baru.

Rambo said...

sayang awak juga :P

Geng Metal said...

sempena sambut tahun baru sis, kena lompat dari katil dua tingkat sambil makan kekacang ... thehehhe