FoLLoweRs

Tuesday, December 13, 2011

cLina




Rasa terharu tak bila nama kita atau tarikh lahir kita atau apa2 yang berkaitan dengan kita orang jadikan sebagai password. Tak kesahlah password apa pon. ATM kad ker, email ker ... whatever.

Agak tersentuh la kan?

Kalau orang tu suami atau isteri kita atau kapel kita atau orang terdekat kesayangan kita, itu mebi perkara biasa. Tapi kalau orang yang agak jauh yang kite konfius dengan isi hati dia....?

Selalu sangat aku perhatikan orang akan jadikan nombor yang berkaitan dengan pasangan masing2 sebagai pin number atau apa2 yang memerlukan kata laluan. Tarikh lahir biasanya. Err ada jugak yang letak nombor tentera suami dia. *Wink kat suzana!

Aku? Ehh.. itu rahsia :)



5 comments:

deaf said...

dulu2 aku kerja kilang
so nak pakai komputer so aku tanya la empunya i/c komputer tu..

" eh, pinjam pc nak data entry , apa password eh? ".

" Allah ".

" hah? "

" Allah ".

" nama Tuhan eh? "

" ah - ah ".


Ko bayangkan la kalo orang lain tiru style gini

" can i borrow computer? whats the password ".

" ooo the password is " In the name of the holy ....., the father, son and the holy ghost "..


aku tak setuju la nama Allah digunakan untuk password p/c computer kat kerja, pasal tu tetap hak semua orang kat kerja.

Anonymous said...

saya pun pelik, betul kata ina, kalu betul2 close...baru wat pswd cam gitu..tapi kalu dia je berangan...tak sesuai..takke frust rasanya bila tahu isi hati orang tu tak terlintas sezarah pun ingat kat kita......(bukan tuju kat sapa2just reminder untuk saya sendiri)

cLinaku said...

deaf;
kalau aku:

'pinjam pc jap, apa password ko eh?'

'meh sini nak type'


anon;
hehehe...
hati orang kita tak tau

:: Cikgu Wiween :: said...

sy pon ada amik tarikh bday someone as password sis.. hehe

chainzz said...

sy guna tarikh lahir saya je. kalau org tau.....abiss laaaa