FoLLoweRs

Saturday, October 26, 2013

Asyik rindu
Rindunyer pada ........   pada apa yea. Pada kenangan lalu, pada zaman lalu, pada orang dulu, pada saat2 indah dulu, perkara2 yang lalu, dan yang dulu2. Yang pasti pada perkara2 atau insan2 yang dah lepas, yang dah berlalu. Yang mungkin sesetengah sudah tiada pada waktu ini.

Banyak perkara yang dirindukan sebenarnya. Rindu nak berambut panjang macam dulu. Rindu nak lepaskan rambut mengurai bebas beralun, rindu nak hang out dengan adik2 bergelak ketawa dengan perangai masing2 mengalahkan budak2, rindu nak berpegangan tangan dan duduk kat playground merenung langit, rindu nak kena ngorat, rindu nak pergi sekolah.... Haihhhh.. macam2.

Aku ni kan, kalau diberi satu masa untuk flashback zaman2 lalu mesti meleret2 sampai ke hapa2 ntah. Lepastu teringat2.. rindu. Huuuuu.... Lepastu kadang2 rasa a little bit menyesal... atau sebak. Lepastu cepat2 geleng kepala tiga kali pastu cepat2 gerakkan badan.

Kena buat something yang membuatkan kita jangan mengelamun lagi. Sebab kadang2 lamunan tu sangat menyakitkan sebenarnya. Tapi entah kenapa, walaupon sakit nak jugak masuk seketika untuk ambil sedikit 'rasa'. Sakitttt.

Apa2 benda yang tinggalkan kesan dalam hati atau dalam hidup kita bohonglah kalau cakap kita dah lupe. Sedikit sebanyak mesti ingatan tu ada. Lainlah kalau dah hilang ingatan. Amnesia.

Arghh.. apa aku merepek ni. Datang opis nak buat kerja. Huhu. Kat rumah bukan tak boleh memblog. Boleh tapi tak puas. Jari ni nak jugak menekan keyboard. PC. Bukan notebook. Apalagi hp. Setakat nak berinstagram atau berwassap boleh lah. Tapi nak type2 macamni, aku lebih berahi pada keyboard yang besar ni. Skrin pon besar. Sedap mata memandang.

Ok adios.

1 comment:

deaf-angel said...

Ramlah ram - bila ku rindu aku sebut nama mu.

Cehhhhh....