FoLLoweRs

Thursday, March 26, 2009

Kerana aku suka dia?

Masih ingat kekasih gelap ku..? Aku tak pernah lupe.

Cume aku takde masa. Dan kalau ada, aku tak berminat sangat nak mesej dia. Kan aku dah kata, sejak berjumpa budak comel aku teringin nak berubah jadi baik.

Jahat ke aku? Berubah disebabkan si dia adik yang comel itu. Tak... aku berubah nak betulkan keadaan. Aku berubah sebelum jadi teruk. Sebelum hubungan makin jauh. Sebelum aku dan dia susah nak dipisahkan.

Nampak macam alasan yang sengaja direka. Haih.

Teruk ke aku? Waktu memerlukan teman dialah tempatnya. Berkongsi cerita. Tapi sekarang aku dah tak peduli.

Perempuan jahat ke aku ni? Entah. Aku permainkan perasaan dia ker? Tidak. Aku sentiasa beringat, mengingatkan dia dan aku bahawa hubungan kami takkan ke mana. Tak pernah terlintas di hati aku nak berkongsi apatah lagi merampas. Jadi, selama ni aku memang permainkan perasaan dia la? Arhh... tak tau..

Aku sentiasa tahu bahawa dia takkan jadi milik aku. Aku sentiasa nak elakkan diri dari dia tapi aku tak mampu dan tak tahu caranya.

Dan kedatangan budak comel seolah memberi aku jalan. Memberi aku alasan.

Heh. Jahat la tu camtuh kan!?

Tapi aku tak bermaksud nak putus terus. Aku akan kawan macam biasa tapi ada batas dan had.

Hah. Semuanyer gara2 budak comel, eh budak berperawakan menarik si Eddie cakap...

8 comments:

deaf_angel said...

apa pun, all the best ler

Weed and Bandages said...

hey u.

i still remember u. your daughter muka macam my x student dulu.

dulu blog i - heartbeat


jumpa balik kat sini.. :)

cLinaku said...

deaf;
ehehehehhee.... sajer layan

ms weed;
slamat pagi cikgu. i pon still remember u maa.

heeeh..jodoh kite berjumpa di sini ek.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kite pon simpan kekasih gelap..hehe

eddie dewanaga said...

kalau dah jumpa yg berkenan, yg lama diputus jangan... simpan utk kecemasan... hahaha..!!

siti pun ada kekasih gelap jugak??
huhuhu...

hf said...

..kasi layan ajer...
hehehe

cLinaku said...

siti,
best gak ek ada kekasih gelap?

eddie,
hehe..yg lama tetap sayang.

hf,
layannnnnnnnnn!

Anonymous said...

lagu ni special untuk post awak yg ni..


Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kutahu kutakkan slalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Kutahu kutakkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari selama ini
Dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku

Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku