FoLLoweRs

Friday, April 10, 2009

MUH cakap lalalala kerjalah.

Tapi kerja sekarang macam neraka.

Esok lusa kena datang ofis. Arahan dari bos.

8 jam sehari memang tak cukup. Aku add lagi 2-3 jam. Masih tak memadai. Esok lusa kena tumpu pada kerja lain pulak. Arahan dari bos.

Mana nak rehat? Bile masa aku nak basuh bakul rotan yang baru aku beli kat Ayer Itam utk letak baju2 uyi?

Ingat nak jalan2 kat cameron sabtu nikh. Tensen giler. Kepala otak dah tepu dengan kerja. Balik umah kadang2 teringat kerja. Sampai tak sempat nak pikir apa perasaan uyi bile babah dia datang ahad lepas!

A ah. Babah dia datang. Siap msg dan tepon aku lagi inform nak tengok uyi. What the fish! Camaner plak dia bleh dapat nombor tepon aku? Yang aku menyampah macam2 pulak soklan dia pasal uyi. Yang paling aku bengang bile aku tak jawab msg mengarut ntahapahapa dari dia, mula la nak cakap aku ni macam2. Eh ader aku kesah?

Yang paling memualkan dia bleh ngadu kat uyi yang dia rindukan aku. Huh. Pls lah. Betul2 aku kena sediakan baldi kat sebelah ni untuk muntah.

Tapi uyi tak tau apa2. 'Bakpo ibu mace tok hepi jah babah rindu kat ibu?' Hukhuk.

At the end, biarlah. Anak dia. Hak dia jugak. Tapi yang aku tau, uyi tetap sayangkan aku dan akan ikut aku walau apapon.

Hari ni entah pukul baper pulak aku nak balik.

Cume mintak2 la next week takde yang urgent. Sebab aku nak pergi jalan2 ngan somebody yang ter.... er tersayang. Eh tak lah. Yang agak istimewa. Hekhekhek.

Eniwei.. happy birthday to budak comel. Ari ni besday dia. 3 hari lepas pulak besday bos yang sweet sweet talker tuh. Ahakss..

5 comments:

eddie dewanaga said...

babah uyi nak sambung balik kot..!!!

hahaha... Oops!!
sori beb.

cLinaku said...

mati idup balik pon aku takkan terima. kalau aku terima, aku mmg giler!

deaf_angel said...

kerja takkan abis..

Gengmetal said...

Lu bg je api neraka tu sket kat babah uyi... hehehe (Tapi kerja sekarang macam neraka...)

cLinaku said...

best cadangan ko tuh bro.huhu