FoLLoweRs

Tuesday, May 12, 2009

Selamat Hari Ibu Uyi.

Lewat petang Ahad.. sambil2 rehat sebab penat giler baru lepas balik dari Langkawi... Kring kring!

'Helo'

'Selamat hari ibu.. selamat hari ibu.. selamat hari ibu uyi.. selamat hari ibu...' dalam nada lagu hepi besday.

'Heyy.. time kasih uyi. Maner uyi tau ari ni hari ibu?'

'Nenek oyak (kasitau). Uyi tak tau hari ni hari ibu. Kalu uyi tau, ppagi lagi uyi tepon ibu.. hmm'

'Hehe.. tak pe.. So... uyi beli hadiah apa kat ibu? Hehe.'

'Uyi tak beli lagi. Mano leh oyak, seprais.'

'Ooo... surprise ek.'

'Ho.. tapi uyi tak beli, uyi wat sendiri. Uyi nak kasi hasil tangan uyi kat ibu. Kalu beli, oghe tu hok buat, buke uyi buat.'

Alahai.. so sweet talker lah. Sejuk hati aku.

Eniwei, happy mother's day utk semua ibu, bakal ibu dan aku.

Guess what.. orang pertama yang wish aku.. Dia pesan suh take care of uyi sebaik mungkin. Heh.

Aku tak la sesombong mane. Rasa nak reply ucap ok and thanx sebagai balasan mesej itu. Tapi buat apa bohong diri sendiri. Buat apa susah2 nak jaga hati dan perasaan orang lain sedangkan hati sendiri sakit?

Dan aku tak balas mesej itu.

Aku perlu menjaga diri dan hati sendiri. Sudah2 lah menjaga hati dan perasaan orang lain. Sudah2lah risau memikirkan apa tanggapan dia pada aku sebab aku tak balas mesej dia. Dah lah. Penat.

Dan sebab aku taknak balas mesej itu, jadi aku tak balas.

Dan aku rasa sangat suka.

5 comments:

eddie dewanaga said...

sekiranya lu reply sekadar...

"terima kasih.."

takde salahnya, jgn di ikutkan rasa hati tu sangat, kadangkala kita perlu mengalah untuk terus menang.

deaf_angel said...

happy belated mothers day to all mothers in the whole world

broken_nigina said...

cakap pasal sms nih kadang-kadang gua rasa macam nak balas 'maaf ***** dah takde dah'..

Portdy said...

salam sis,

1st time ere...
happy belated mothers day to you sis...

"You'll always be in my heart, oh Mama don't you cry
You'll always live in my dreams, oh Mama don't you cry"

Steelheart (1992).

cLinaku said...

eddie,
aku selalu mengalah.

deaf,
time kaceh yea!

gina,
ek... hehe

portdy,
welkam..
hepi mothers day to u too