FoLLoweRs

Wednesday, January 22, 2014

20 Januari 2014.




Okeh. 20 Januari dah berlalu. Bermakna i dah 38 officially. Ngeh ngehhh...

Hari tu boleh pulak tersasul...."Iskk... naik jerawat pulak kat muke ni. Umo dah masuk 28 pon naik jerawat lagi. Tskk tskk.." Berdekah2 kena gelak dengan adik aku. Huuuuhuu.. Perasan. Umo dah 38 boleh pulak sebut 28 yea. Well... kadang2 makcik tak terasa tuo pong. Mihmihmihhh....

Selain pasal complexion, soal kesihatan pon kena ambil berat sekarang ni. Ops sori, sepatutnya dari dulu kena jaga soal kesihatan ni taw tapi manusia memang macam tu. Dah lumrah. Bila dah rasa macam nak sakit sikit barulah terhegeh2 cari solution.

Aku, takdelah nak kata ada sakit kronik ke apa ker. Tapi yelah, makin meningkat usia ni tahap kesihatan pulak makin nak menurun. Ye lah, 38 tahun punya kitaran hidup. Semua proses perkumuhan dah berlaku.

So far aku rasa sihat takde masalah. Cuma banyak sangat perkembangan yang dah berlaku. Haha. Nak kena kecik2kan balik. Nak kena kuat2kan tulang, nak kena pejal2kan otot, nak kena lembab2kan kulit, nak kena kempis2kan perut. Haaa... banyak nak kena work out tuh.

Kite letak target sebulan untuk tengok progress dia camaner.

All the best lah untuk diri sendiri.





2 comments:

deaf said...

masalahnye metabolism rate makin berusia makin menurun.

anyway, happy birthday, age is just a number zaman ni.
Tua nampak muda, muda nampak tua.
Yang tua tak mati2.
Yang muda tetiba mati.

cLinaku said...

deaf,
mati tu bukan urusan kita..kan.