FoLLoweRs

Friday, June 13, 2008

Bila rindu datang mengetuk pintu...tok!tok!

Kat kampung ari tu masa aku tengah sabunkan uyi;

uyi : 'ibu, nanti uyi darjah 6 nanti ibu mandikan uyi lagi deh?'

aku : sengih je. 'ho.. nanti ibu mandikan uyi lagi deh. Tapi takut uyi la malu..huhu... tak malu?'

uyi : big grin. 'dokk.. takut ibu la malu nak mandikan uyi nanti. Hihi. Ibu mandikan la uyi sampai uyi darjah 6 pon, sampai masuk u pon.'

aku : 'sungguh?? Ho.. nanti ibu mandikan dia. Tak malu dia nikh. Dah besar pon nak ibu mandikan yea?'

uyi : 'Hikhikhik... doookkkkk.'

Terkekek2 dia ketawa.


Alas.... rindunyerrr.

Sebak rasa hati ni bile dia mengadu rindu... rindu nak peluk aku, teringatkan aku.

Dia kata lagi dia seronok dok ngan aku.

Ya Tuhan... berdosanya aku!

Menyeksa dirinya dengan rasa rindu.

7 comments:

deaf_angel said...

homework tau buat tak?
kasut sekolah dah basuh ke belum?
bangun pagi on time ke terlambat?
dan macam2 kan?

cLinaku said...

deaffffff... tak terjawab budak tu.Satu2 aku tanya..selalu call pon tanyer soklan yang sama.Nak tau apa yg dia buat,makan apa,buat apa.... sesungguhnya aku tak dapat melihat itu semua depan mata aku..alangkah ruginya aku..kan?

Rambo said...

bila rindu....

layan lagu bila rindu la. Dari sapa ye?

Aku lupa dah nama band mesia tuh. Ruffedge ke?

Ntah la!

cLinaku said...

rambo,
owhh..aku rasa aku tau lagu tuh.
kalo bukan ruffedge, ve kot.

uhh..layan lagu takde maknanya.

kalo rindu tuk kekasih, bleh layan lagu kot.
kalo rindu kat anak...huk...hanya gambar dan air mata la jadi kawan.

deaf_angel said...

walau dia tak terjawab ko fire macam2 soalan, tapi deep inside, insyallah dia mesti happy pasal dia tahu ko ambik berat pasal dia. Dan dia tahu dia always dalam ingatan ko.

cLinaku said...

deaf;

buat aku sebak... dia pernah msg aku selepas aku call tapi dia diam je tak cakap sepatah..
'bu...uyi tak dapat cakap tadi sebab uyi sedih bile tringat ibu penah cakap walau apapon pon ibu tetap sayang kat uyi...'

terharu..terdiam..termengalir air mata aku...sigh.

deaf_angel said...

yep,
pada aku selagi budak2 tu belum baligh, hati dorang suci bersih.
Dorang nampak dan rasa apa kita tak nampak atau perasan.

ada time kena strict, ada time kena jadi member borak buat lawak bodoh.

tapi dont worry la, zaman skarang ni dah modern, henpon, sms, nanti dia dah besar sikit ko pasangkan internet ke hapa ke.., orang muda orang tua pun otak dah berkembang, tak sangat katak bawah tempurung, bleh fikir luas sikit.
bas pun banyak nak ulang alik walau harga dah start naik..
so not that bad, banding ngan orang zaman dulu jauh dari love ones.