FoLLoweRs

Thursday, March 25, 2010

today in history.



guess what... hari ni aku bangun kul 5.04am. minum air masak segelas, basuh muka ala kadar, terus bukak peti ais amek bawang merah 2 ulas, cili padi kaler merah 7 bijik, amek lesung batu... tumbuk!

goreng ikan bilis, goreng telur mata kerbau. then tumis apa yg aku tumbuk tadi.... tau apa hasilnyer..? nasi goreng! hehehe...

julung2 kalinya.. dan selama aku bekerja kat sini ni la first time ever aku bawak bekal camnikh. biasa bekal aku roti dengan sosej atau scrable egg je. simpel. tapi hari ni kire berat sket la.

mula2 sorok, sebab segan arh. takut tak sedap yg amat. kalau diorang sembang2 pasal resepi itu ini, aku diam jer. tak reti. sebab tak masak. inikan pulak aku bawak nasi goreng untuk diorang rasa. ya ampunnn.

tapi yg best tu, ader kawan2 puji. kater sedap. tapi agak pedas. tapi ok, sedap. wakakaka... aku rasa nak menangis keterharuan. rasa nak berguling2 kat lantai tahan gelak pon ader. ekekekekeee. gua tau la gua jarang masak dan tak penah masak untuk kengkawan kat opis.. jgn la perli sampai gitu sekali beb. huhu.

tapi agaknyer, resepi pagi tadi menjadi. bleh tahan la kot rasanya. kalu tak, takkan ader member tanyer how i cook that nasik goreng? hehe. opss.. gua tak la obses sampai nak letak gambar nasi goreng tu. sebab main masak je. ikut petua sifu.. ' ala.. senang je masak. campak2 je.'

kelakar pon ader. betul cakap sifu. main campak2 pon jadi. tapi jgn lupe selawat ke atas nabi yea waktu masukkan bahan2 utk masak tu. kater mak mertuaku dulu.

herm. dah pandai masak. mak da bleh kawen nyah! yeay.

ngeh ngeh ngeh.



lama tak jengah bangi kopitiam.


3 comments:

portdy said...

haha sekali sekala tukar angin memang berbaloi!

cLinaku said...

absolutely!

gohku said...

Hah kopitiam mana pulak lepak? 7 bijik cili api tak rasa apa.. aku letak 10 ketul pon tak rasa pedas lagik... uhukkk