FoLLoweRs

Tuesday, March 02, 2010

Kalimah Cinta


Simpan diri ku terseksa
Nak ku luahkan tak ku gentar

Kekurangan ku terbongkar

Sisi mu umpama syurga
Peluang emas ku jamah
Bahagia yang ku cari
Awal dulu

Aku
Insan yang terdampar
Yang tinggal menagih cinta

Terang dan terlindung
Dimana tempat nak ku singgah
Mengesan mu pasangan ditakdirkan

Ku
Rempuh azab sengsara
Tak kisah asal bersua
Kau kasih penyeri jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Kau kasih isyarat jiwa
Ku meniti jalan yang lurus
Kau kasih isyarat jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Mengenal erti cinta
Mengenal cinta tulus

5 comments:

eddie dewanaga said...

lirik lagu ni personally ada kaitan masa Amy tinggalkan Search dulu.

cLinaku said...

hmm ye ker eddie..?

eddie dewanaga said...

yup... dia cukup sayangkan Search, tetapi ada yg tak suka dia bikin album solo, ada yg mempertikaikan tentang komitmen dia sebagai anggota Search, Amy tanya dgn ramai orang sekeliling, dgn arwah Loloq, dgn kawan2 dia kat Bakar Batu, JB, dgn M. Nasir...

Orang tu jugaklah yg menyebabkan Kid dan Din Mayat keluar, Nasir keluar, sebab ramai yg tau hak dia sebagai founder Search.

Search hampir terkubur bila keluarnya album Setelah Banjir yg gagal total.

Tapi setelah itu, dia sedar dan mula berubah...


"Simpan diri ku terseksa
Nak ku luahkan ku gentar
Kekurangan ku terbongkar

Sisi mu umpama syurga
Peluang emas ku jamah
Bahagia yang ku cari
Awal dulu..."

cLinaku said...

hurmmm....

Rembo said...

lagu ni boleh bermain main dalam kepala gua berhari hari lamanya. kalau tak ada yang cross over. hehehe