FoLLoweRs

Wednesday, January 09, 2008

Hari yang terang dan kelam

Dapat mesej dari adik ipar aku berbunyi :-


‘Kak ina ada frenster? Zaki yg tnya. Hmm..ahad ni bz ke? Bleh tlg mak masak2 kt umah? Ada buat mkn2 sket’

Owwhh… aku lupa. Dulu dia ada mesej, nak kenalkan aku pada seseorang yang juga abang angkat dia. Oooo Zaki namanya.

Alamakk… ni ke appointment yang dia nak setkan untuk aku tu? Erkk.. I’m not ready yet la adik!

Teringat mesej2 yang dia pernah send kat aku 2-3 minggu lepas :-


Hihii…bagusla tu. Nk kenalkn dgn abg angkat adik yg sorg lg. Dia baik sgt. Mature! Org kota bahru. Pndai computer. Ada company computer. Nak tak? Blehla yek? Kawan je dulu. If ok..Baru cintaaaa….Auwwww…Dia baik sgt2. Soft spoken. Agama dia pn ok. Byk pengalaman. Byk Bantu adik. Tu sume citer psl dia yg positif la. Yg negative akak kena cari sendiri ok?’


‘Tak sudi ke? Dia x kesah. Kenal, kawan tp x semestinya perlu paksa diri utk kawen. Tak kenal maka x cinta. Get 2 know him 1st. I’m sure u wont regret.’



Auuu… u sure I tak regret? Ayat last tu cam best dan challenging jerk. So, tak salah la cube ek…?

Dan, hari ini dia dah setkan our appointment. Tapi bukan this Sunday sebab aku nak teman Liz beli hantaran kawin. So, the blind date will be on 2nd February.

Tak taulah apsal beriya2 benar dia nak carikan aku boyfren.
.
.
.
.
Ok la. Malas aku nak fikir2. Gasak la, pergi je la. Jumpa. Bukan rugi apa2.

Lagi senang, ada orang uruskan. Uhhh bahagia idup…

2 comments:

Sang Pelukis Sengkek said...

untuk apa seorang bf ya?

cLinaku said...

ikut fitrah manusia..lelaki diciptakan utk perempuan dan sebaliknya.