FoLLoweRs

Wednesday, September 10, 2008

10 ramadan ini.

Hari ni dah 10 Ramadan ek. Cepat. Pejam celik pejam celik dah 10 hari.

Takde yang paling buat aku happy sepanjang Ramadan ni selain uyi yang lom tinggal lagi puasa dia. Alhamdulillahh.. tahan dia. Atuk dia cakap uyi berazam tanak tinggal puasa tahun ni. Nak kasi cukup sebulan.

Uyi cakap ari tu perut dia dah kurus sebab puasa. Kempis. Hehe. Lepas tu dia makan banyak waktu berbuka, buncit balik sampai esoknya. Ehehe.

Dia cakap lagi, bila dia teringat makanan je dia rasa lapar. 'Atuk puasa tak lapar ke?' Dia tanya atuk dia.

Dia tanya bila aku nak balik. Aku cakap nanti dekat nak raya. 'Alaa.. ibu tak sempat nak sahur laa..' Dia risau aku tak sempat berpuasa sama2 ngan dia kat kampung. Alahai anak ibu... rindunya kat uyi.

Sedap dengar suara uyi. Manja2 gitu. Alass... rindu sungguh!

5 comments:

deaf_angel said...

ko blum plan lagi bila balik raya?

broken_nigina said...

gua rindu anak buah pon jenuh nak rilek nak kawal perasaan.sis rindu anak sendiri entah camane la agaknya.
cepat-cepat la balik raya.
semoga dapat berpuasa dengan uyie nanti ya.
:)

cLinaku said...

deaf;
dahhhh..long long time ago.hehe.balik hari jumaat.gedebak gedebuk seminggu cuti kat kampung.

gina;
tak dapat diungkapkan dengan kata2.
tak sabar nak balik poser ngan dia.

deaf_angel said...

ooo awal ko dah blah ye
msia raya cuti dua hari ok ler
aku keja shift, raya pun aku patut kena keja, so kena ambik leave tiga hari

cLinaku said...

tak dapat aku bayangkan kena keje time raya.

dalam dingin subuh..hatiku terusikkk..
kenang nasib diri di rantauan...
hukhuk!