FoLLoweRs

Wednesday, February 04, 2009

di bulan februari....

Tau jam baper skang? Kul 7.20pm.

Walaupon aku dah berjanji taknak stay sorang2 kat opis selepas insiden paip air terbuka sendiri (ker aku lupe tutup??) tapi ari ni terpaksa sebab time balik tadi ujan lebat, disusuli dengan angin yang bertiup dengan tidak begitu mesra. Agak ganas. Kalau balik gak, kompem basah start dari pinggang ke bawah. Pastu aku lak jenis rimas kalau basah2 ni. Mesti nak selak kain ke atas. Hehe kang tak pasal2 kena perli ' banjir ehh..?'

So, antara takut dan berani aku duduk gak la ngadap komputer. Lagu2 ganas tadi aku dah stop. Ingat nak ganti ngan bacaan ayat2 al-Quran.. hehe penakut sangat la pulak. Sudahnya, aku tak on apa2, sunyi sepi. Dengar bunyi ekon je. Orang kata kalau tengah takut, deria kite jadi sensitip. Cepat mengesan. Itu le yang aku nak. So kalau aku dengar apa2 bunyi yang tak sepatutnya boleh le aku bertindak cepat. Boleh?

Sesekali kepala aku pusing ke kiri ke kanan. Sesekali aku berdiri. Sesekali aku berdehem. Sesekali aku buat2 batuk. Creett! creet.! Bunyi pewangi otomatik. Terkujat sekejap. Huh.

Tunggu liza amik aku dalam kul 8. Kalau takut sangat aku turun je la karang. Lepak ngan guard kat bawah tu.

Tahun ni umur aku dah 33 dah. Makin lama makin berusia dah aku. Tak lama lagi 35. Pastu 38. Tup tup 40 dah. Tapi takpe, kakak kat opis aku cakap aku awet muda. Tak nampak macam usia sebenar. Thanks to Allah.. dulu aku benci dengan bentuk badan aku yang kecik ni. Skang sebab kecik ni la orang ingat aku ni 28. Ngeh ngeh ngehhh.

Pikir pasal umo ni buat aku risau jer. Yeah. Being single at this age bukanlah sesuatu yang harus dibanggakan sangat walaupon dulu aku rasa proud. No man no cry la kunun. Eh ada betulnya tuh. Cuma, lama lama lama lama... bosan. Sepi sebenarnya. Kadang2 nak menangis pon ada.

Aku ada berkawan cyber ngan seseorang. Serius la jugak. Macam tahap bercinta pon ada. Kadang aku nak tergelak. Betul ke aku ni? Betul ke sayang? Boleh ke sayang sekadar di alam cyber camtuh? Macan berlakon pon ada. Tapi aku tak risau sangat walaupon dia tu suami orang sebab aku tau hubungan tu takkan ke mana. Lagipon takde dating2. Aku cume nak berteman. Nak meluahkan. Nak bercerita. Nak manja2 sket:p

Aku rindu sebenarnya. Aku rindu nak berteman somebody like Rosli. Aku boleh citer macam2 kat dia. Aku boleh mengadu macam2 hal. Bertengkar. Bergaduh. Dia boleh mendengar segala macam cerita aku tak kira apa version pon. Haih. Betul la orang cakap. Peluang tak datang banyak kali. Arh.. takpe lah. Nak buat macamana kan. Rezeki masing-masing.

Awal tahun ni aku ada cuba up kan social life aku. Heh camner tuh? Aku start contact kawan2 lama. Kuar lepak2. Minum. Ok gak. Ada kelainannya setelah beberapa lama asik kuar ngan adik2 aku je. Dan yang paling best, ada member lama ajak off road nanti. Hah... itu peluang yang aku tunggu2. Masa kerja 4 WheelDrive dulu aku tak berpeluang pergi. Erk.. larat lagi ke nak buat aktiviti lasak tu weh..?

Uyi...? She's so adorable. Nanti aku letak surat yang dia tulis untuk aku.

Secara jujurnya, aku ada ramai kawan. Yang sudi teman, yang sudi belanja makan, yang sudi lepak, yang ajak berdating. Tapi semuanya tak menarik hati aku. Tak tau kenapa. Laki orang tu satu hal walaupon bukan semua. Lagi satu aku was was dengan keikhlasan hati perut diorang tu. Kalau untuk hilangkan kebosanan, memang boleh nak hang out. Tapi aku selalu fikir yang bukan2. Heh... payah payah.

Hah. Sudahnya aku lone ranger lagi lah. Adehh.. hati... kenapalah susah sangat nak berubah yer?

Ulp.. kat luar dah gelap. Dah nak kul 8 pon. Stop la kat sini. Lama2 lepak nanti 'dia' marah. Kata otai kat sini lah. Ceiitt..!

Naluri aku pon da kasi isyarat tanak stay dah. Baik aku turun kat bawah.

Hehe.. rubbish. Sajer menulis isi masa lapang. Lama da tak bukak blog, rindu nak baca blog yang aku suka lepak. Seriyes. Takde banyak masa terluang skang ni. Mintak tukar ke kementerian kesihatan la pulak. Buleh ngorat doktor pulak. Bosan da asik ngorat ngan cikgu ajer. Huhu...

Daa.



2 comments:

eddie dewanaga said...

gua penah cakap benda yg sama pada Nigina...

lu boleh baca kat 'comment post' entry 'Angin' blog dia.

deaf_angel said...

mak uyi

wei mintak tukar kementerian angkasawan ler.