FoLLoweRs

Monday, July 12, 2010

lapan lagi



last week...

'ibu.. esok adik kena rotan'

'hah..! kenaper..??'

'sebab Sains dapat C'

'laaa.... hmm camner leh dapat C tuh. susah ke peksa ari tu uyi?'

'ermm..'

'aduhh... adik baca buku tak..?'

'baco doh... tapi payoh'

'hermm.. camner tu.. cian kat adik.. nanti cikgu rotan kat maner? saper lagi kena?'

'ado... ramai kena. rotan kat tangan'

'nnti lain kali buat betul2 taw'

'takpo.. adik nak bwk minyak gamat esok'

'nak buat aper?'

'ho lah.. letak kat tangan takmo kasi sakit sangat'



esoknyer....

'hm dah kena rotan tadi ea...?'

'ho...'

'hm len kali blajar betul2 taw, takmo dapat C lagi yea'

'takdi kena rotan sebab tak buat kerja sekolah..'

aduhhhhhh...... anak aku nikh!



semalam....

'ibu, uyi dapat nombor lapan...'

'lapan? hermm... ok lah.. nanti len kali kasi dapat nombor 4 yea'

'horr...'

aduhh.. taulah uyi ni suka nombor lapan... sampai peksa pon nak nombor lapan jugak. haihh.

takmo push dia sangatlah.. takmo kasi dia tensen. slow2 lah. tapi tu lah, asyik nombor 8 je, takpon 6.. paling bagus nombor 4. hukhuk.



1 comment:

deaf_angel said...

sains susah beb, aku nengok buku teks aku pun tak paham

suruh attend tuition class la, maybe bleh motivate sikit untuk ni subjek