FoLLoweRs

Thursday, August 05, 2010

sakit kepala ni.

pernah tak... kadang2 kite terasa hidup kite ni stuck?

yea.. aku sedang merasakannya.

adik2 ajak aku join MLM. 'bleh buat duit, make frenz, bersosial.'

masalahnya, aku tak minat MLM ni. adik aku, setiapkali nak keluar untuk jumpa prospek atau ada talk, mekapnya toksah cakap lah.

'err nak jumpa prospek kena lawo2 ker? baju kena cantik eh?'

'ini penampilan... takmo prospek nampak kite selekeh. kena jaga.'

iyelah.

ehh... ker aku yang makin selekeh dan selebet? huh.


***

malam semalam minum, lepak2 dengan pajeen, zura, dik jarr and famili. bakal pengantin open table. herm dapat duit EPF dekat 40K, melampau la kalau tak belanja kan.

he still like before, caring dan gentle. carikan aku kerusi untuk duduk. amek itu, ini. hehe. mesti dia layan wife dia macam permaisuri nanti.

'haaa tu la, dulu jual mahal'

'cehhhh.. nonsense. tapi... how lucky his wife nanti kan?' tersengih.


***

aku baru pakai kelisa purple ni dalam 11 bulan. ok, bleh tahan lah. takde buat hal. aku sayang dia.

setakat aku bawak ni... sekali je aku menyebabkan dia luka. tu pon sebab aku terbangun lambat, kebetulan nak kejar signature timbalan pengarah yg nak fly jam 8pagi, tergostan lebih sket dan hasilnya tercium kereta belakang. owh.. tapi takde la kemik. tergores sket je.

tapi itu aku boleh kata ok lagi.

yang buat aku bengkek, angkara budak2 nakal-bodoh-biak yang suka2 hati calar kereta orang. dan jugak pompuan-tak-reti-nak-tolak-kereta-org-yg-double-parking. bukan aku tarik handbrake pon, apalah salahnya ko tolak sikit kelisa kecik tu, macam aku selalu buat, tolak kereta orang lain supaya ko muat nak keluar. ini nak senang ajer! dan hasilnya jugak, tercalar the poor purple kelisa. demmit!

err tapi pagi semalam aku langgar penghadang tol.. kebabowww...!!!

yang tu malas nak cerita.

opss.. bukan aku tak cukup bayar tol yea.. sila amek perhatian. dan aku bukan mamai jugak waktu hujan renyai2 tuh.

salahkan tol tu dan jugak penjaga tol itu. aku tengok dah banyak penghadang tol yang patah.

6 comments:

eddie dewanaga said...

hahaha... be more extra careful next time beb...

cLinaku said...

orait!

deaf_angel said...

i am stuck all the time haha

Day Dreamer said...

i am stuck all the way now... so sad kan?

pasal langgar palang tol tu... lenkali ingat tips nih...

biar dia NAIK dan betul betul TEGAK then baru leh JALAN. wokehh?

=)

saya rasa awak dah tak stuck skrg kot. sbb dah macam nampak jalan di bawa oleh seseorg.

cLinaku said...

deaf;
heh. iyo ko?

day dreamer;
yea.lepas palang tu betul2 tegak baru den jalan :)

dibawa oleh seseorang?siapa lah yg nak bawa saya tuh..?awak ker??

broken_nigina said...

x pernah drive.