FoLLoweRs

Monday, March 24, 2008

Hari ini..

Tengok cerekarama Sabtu lepas? Lupe tajuk apa...

Kisah lawyer yang menderhaka pada parents dia.

Aduhhh... nak nangis aku. Tringat ma dan abah.

Takutnya. Sebab kita kadangkala tak sedar kita pon ada menyakitkan hati parents kita secara tak langsung.

Rasa nak balik kampung je dan duduk dekat ngan parents.. berbakti pada mereka sementara mereka masih ada.

Ya Allah.. jauhkanlah aku dari menderhaka ataupon menyakiti hati ibu bapa aku. Tak sanggup rasanya menanggung azab siksa.. kat dunia lagi dah kena. Apalagi di alam barzakh dan jugak di akhirat nanti. Dah la amalan lain tak seberapa.


Hmm.. tu lah, Tuhan kalau nak uji kite bukan hanya dengan kesusahan sahaja tapi jugak dengan pangkat dan kemewahan.

Aku, dalam emosi untuk menyedapkan hati, kadangkala bersyukur dengan hidup yang sederhana dan bukannya dalam kekayaan yang berlimpah ruah.

Sebab, mana tau Tuhan nak uji aku dengan cara tu pulak. Buatnya aku jadi sombong dan bongkak ke.. kedekut ke. Manalah tau... kan.


Rindunya kat uyi.

Semalam waktu nak tidur teringat sangat2 kat dia. Apalagi... nangis lah!

5 comments:

rambo said...

ni lagi sentimental ni.

pjoe said...

haih
call je uyi tu
mama nya ni
jgn nangis2

broken_nigina said...

sedih.

j or ji said...

sentiasa bersyukur dan beringat..sesama kita.

Monitor de LCD said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.