FoLLoweRs

Tuesday, March 18, 2008

Lupe... kampung aku pon ada air terjun!

Baru balik dari kampung.

Seronoknya.

Sehari sebelum balik kl berkelah kat air terjun yang berdekatan. Best giler. Tak sangka tempat tu ok. Ingatkan bersemak samun, kotor. Mana tau airnya jernih dan sejuk. Nyaman.

Ingatkan takde orang. Ingatkan kitorang je. Rupanya, sampai je ada 4-5 bijik kete. Diorang siap bbq lagi. Ni la.. tempat jauh dirindu2.. dipergi2. Tempat sendiri yang dekat, yang bajet, yang tak kurang cantik dan cool ditinggal2.. dilupa2. Haiiih.

Aku tak plan nak mandi. Pergi pun pakai kain batik je. Kain batik? Perghh.. terserlah gaya kemelayuan gadis kampung.

Yang sebenarnya malas nak salin pakaian lain!

Tempat ni nostalgic. Masa usia aku belasan tahun, tempat ni agak happening. Weekend ramai orang berkelah.

Tapi beberapa tahun lepas tu kawasan tu macam suram sket. Ye la, teletak di kawasan yang agak pedalaman. Walaupon cantik tapi tak banyak orang tau. Kawasan tak dibangunkan. Terbiar. Kedai pon ada sebijik. Seram jugak kalau datang setakat 2-3 orang je.

Tapi tu dulu. Aku pon dah dekat 10 tahun kot tak datang lata ni.

Itu hari aku tengok kawasan dia macam dah terang sket. Tempat parking pon ok la.

Dan paling selesa, bile ada orang lain yang sama2 berkelah. Maksudnya, tempat tu dah mula dikunjugi.

Hehh... ini tempat pandang2 jeling2 kenyit mata! Tempat usha mengusha. Haha. Tapi serius, aku tak pernah dating kat sini. Nak mampus... kebun getah nenek aku kat sebelah tu je!

Next time balik kampung aku akan pastikan piknik kat sini.

3 comments:

deaf_angel said...

wei, tampal ler gambo air terjun tu..

broken_nigina said...

besh nyer dapat balik rilek2 kat kampung..

cLinaku said...

deaf,
pegi secara bidan terjun da.. tak sempat bwk apa2..twisties ngan coke jerk!

gina,
mmg best!!