FoLLoweRs

Wednesday, June 09, 2010

assalamualaikum dan salam sejahtera.

2-3 hari lepas aku ader benda nak jot. berkobar2 semangat. tak sabar2 nak buka blog dan tulis. tapi waktu tu aku sibuk. aku penat. aku tak banyak masa. dan jugak aku gian berfesbuk. ehh.. bukan gian. tapi kerap. hehe.

lama jugak tak baca blog2 feveret. agak sibuk kat ofis. seminggu berkursus kat Sabak Bernam, tau2 la camner bertimbunnyer keje. biasalah. nak idup aduyaii.. bosannya bahasa!

lately aku tak rasa kosong sangat. ntah. mebi sebab aku isi ruang kosong tu. mebi sebab aku tau uyi nak datang next week. mebi jugak aku bertambah matured. mebi sebab aku think positif. atau mebi jugak aku letih nak sedih2 memikirkan perkara bodoh yang takde untungnyer aku fikirkan sedangkan masih banyak benda lain lagi di depan sana. aku masih muda. 34 tahun. err.. berkawan dengan org yang berusia 45 tahun, of kos la dia akan cakap kite muda lagi. hehe.

dan tidak ketinggalan setiap kali kursus, mesti diorang tak cayer aku ni mom of 10yrs old kid. so, tak salah la kalau aku rasa aku ni mude lagi walaupon lagi 6 tahun je aku nak masuk 40. erk! 40? huhu.

dah dah. tu citer lain.

aku tak bersihkan sawang pon ari ni. sekadar membuka pintu yang dah lama terkunci tak terbuka. baru amik penyapu dan berkira2 nak bersihkan area mana....

herm.. aku ader bertanya seorang kawan. apa yang dicari dalam hidup. katanyer tak tercari. tapi dia sedang mencari bahagia. pesannya kat aku, bahagia dan derita tu tak kekal. kalau kite kawen, of kos la nampak bahagia tapi tak semestinya ia akan kekal. so mental kena prepare. begitu jugak derita. tak selamanya akan derita. so, if kita rasa apa yang kita lakukan tu bahagia, just grab it.

entah. itu dia cakap. takde kena mengena dengan aku, tapi sikit sebanyak influence jugak la.

hey.. aku rindu lah bloggers feveret aku!

3 comments:

gohku said...

Salam.. sebelum ni selalu tanya ok jer.. tapi sejam 2 menjak 3 menjak nie.. lain mcm jer... meh citer meh ..

deaf_angel said...

budak2 cuti sekolah, bleh bawak anak ko jalan2.. tapi budget kena cek dulu hahaha.

challenges start to come, 10 , then 11, then 12, nak start jadi remaja... smua nak ikut selera dia...

All the best haha

cLinaku said...

gohku,
ehehehee...kang citer kang panjang meleret plak kang!

deaf,
dia da list da apa nak buat, maner nak pegi. yg paling best tu dia ngidam nak makan lamb chop masa dia demam ari tu!pastu nak makan steak, sushi king,mc d,pizza etc. adehh.sabo ajelah.