FoLLoweRs

Tuesday, June 29, 2010

#uyi



uyi peksa Kajian Tempatan ari ni. Semalam dia peksa Matematik ngan Bm. Dia kata Maths susah. Bm cam biasa lah, dia mengarang cerita seorang budak yang eksiden. Tu aku konfiden, sbb uyi bab mengarang ni memang terer.

Yang tak best tu, dia cakap dia buat Maths semalam sekejap jer dah siap. Alamakk...


Semalam petang waktu aku call dia tengah mengajar kawan2 dia menari.

'Menari? Menari apa uyi?'

'Menari la.. macam2. shuffle....'

Owh. ok.

Aku harap uyi tak kenakan diorang yuran. Mana lah tau, dia mintak bayar singgit ke, upah ajar menari. Bukan bleh cayer uyi tuh.

Terbaru, dia jual lagu. Lirik lagu. Dia tulis atau print mane2 lirik yang dia tau dan jual kat kawan2. Kalau lirik tu best dia jual mahal cket. singgit kot. Yang tak best dia jual murah la.. dalam 50sen. hahaha. Memang otak bisnes tul anak aku tu.

Yang pelik, kawan2 dia suka benor mensupport. sume main beli jer.

Tapi paling best time dik jarr kawen waktu uyi 8 tahun. Yang dia nak kutip duit parking masa kenduri tuh. Tapi cume idea je la. Ye arr.. maunya org takmo dah datang kenduri umah aku tuh. parking kat laman umah kampung pon kena bayar!

haih uyi... ibu miss uyi sangat. walaupon ibu dah tak larat nak dukung uyi (uyi dah 29 kg dan aku 39-40 kg)tapi ibu tetap nak dukung uyi cam budak kecik. nak mandikan uyi. nak bogelkan uyi. nak sapu losyen dan bedak kat uyi. tapi lama mana lagi..? sikit masa lagi mesti uyi tak kasi ibu buat dah. sebab uyi dah besar. uwaaaaa....

masa dia datang kl baru ni, dia dah tak mintak aku dukung masuk bilik lepas dia mandi. selalu dia terjerit2 panggil aku. suh dukung sampai atas katil. takut rambut melekat kat kaki. dia geli.

hukhuk.... uyi... ibu rindu kat adikkk....... :(

7 comments:

eddie dewanaga said...

times fly, my love...

broken_nigina said...

sis,mintak email add..nak invite..

eddie dewanaga said...

Gina, kat facebook dah hilang, kat blog pun berkunci.



dead_vocalist@yahoo.com

cLinaku said...

eddie,
kalau la mesin masa itu realistik...
hm...

gina,
eddie was right.. fesbuk dah delete eh...?
eniwei, jgn tak invite lak..
cLina05@yahoo.com

deaf_angel said...

kelakar abis..

ChibimarukO said...

salam..akak..hai..uyi ni..anak akak ke?

cLinaku said...

hye chibi...one of my feveret cartoon..hehe.
yup..the one n only my doter..uyi.