FoLLoweRs

Wednesday, March 20, 2013

Mengantuk




Kebelakangan ni cuaca tak menentu. Panas. Hujan. Panas....

Efek jugak kat aku. Bukan batuk atau demam, tapi rasa weak. Lemau satu badan.

Pernah satu malam tu, kitorang keluar beli pencil case uyi, lepas tu bawak dia makan. Aku minum sirap bandung sebab dahaga sangat. (Untuk rekod, aku jarang teguk minuman berais). Ok sementara tunggu dia makan tu, aku ni punyalah tahan je mata ni... tak sabar nak balik. Letih giler. Ngantuk yang amat, padahal baru pukul 9.

Sampai je kat rumah, tukar jeans je lepas tu terus pengsan. Tak sedar pape da.

Tak iron baju, tudung. Tak simpan beg duit betul2, main campak je kat almari. Tak siapkan dokumen untuk bawak esok (ada beberapa borang sekolah uyi aku kena isi). Tak tidur dalam bilik, rasa berat sangat badan ni melekat kat sofa. Tapi apapon henfon kena ada sebelah sebab nanti esok pagi takut tak sedar!

Masa aku dah landing tu aku perasan uyi tengah buat kerja sekolah ke atau susun buku dia, tak sure. Sedar2 dah pukul 5 pagi.

Adoii.. lambatnyer weekend!






4 comments:

deaf-angel said...

Rajin uyi malam2.

Ala, semua org pun sama, kalau dah penat, ngantuk mana2 landing, tak ingat dunia dah

cLinaku said...

rajin la sebab homework tak siap lagi!

deaf-angel said...

Hahaha ko tak tolong ke?

Semoga berjaya dalam pelajaran si uyi.

cLinaku said...

:)