FoLLoweRs

Friday, December 14, 2007

Sessi berkaraoke

Sempena ladies nite smalam, port lepak adalah di pusat karaoke di Carrefour Sri Petaling.

Well, aku bukannya minat sangat nyanyi, apalagi mempunyai suara yang sedap. Memang suara aku tak sedap langsung! Masa kecik2 dulu aku suka jadi dj. So selalu la aku record atau dubbing lagu dalam radio tu ke dalam kaset. Dan aku paling nyampah bile dengar balik suara aku. Tapi aku suka buat. Buat lagi, record lagi, buat lagi. Dan dengar balik suara aku, aku benci. Tak sedap sungguh suara aku. Nyesal rasa. Apsal suara aku camtu ek? Buruknya. Tapi record lagi. Huh.

Tapi cikgu aku cakap suara aku matured. Hoo.. tu lagi menambahkan kekesalan aku. Sebab dia cakap suara tak padan ngan tuan. Dengar suara cam orang besar je, tapi tuannya.. alahaiii..kenitt je. Nyampah aku.

Tapi lecturer aku pulak puji. Dia cakap suara aku loud and clear. Boleh dengar sebijik2 masa aku wat public speaking. Tambah dia lagi, kite kena bersyukur dan bangga dengan suara kite sebab ianya unik. Jadi, lontarkan suara anda. Jangan malu2. Hehe. Kata2 perangsang to overcome nervousness masa buat public speaking. Heh, tu citer dulu2.

Berbalik pada aktiviti berkaraoke semalam.

Pilihan lagu2 tak banyak berbeza dengan yang sebelumnya. Balik2 lagu sama. Tapi sebab kekerapan berkaraoke pon boleh dihitung dengan jari je, so tak terasa sangatlah.

Cuma yang best kali ni sebab aku bawak uyi. Dulu pernah jugak bawak uyi berkaraoke tapi kat dalam kotak kecik je. Apa orang panggil, karaoke jamban? Haa.

Sejam pertama, uyi conquer.

Lagu2 feveret dia sumernya dari zaman rock kapak dulu. Kain Cinta Putih tu wajib. Lain2 Bunga Angkasa, Bunga Larangan, Hukum Karma (siap headbangin' lagi), Di Penjara Janji, Bila Bunga Dipetik Orang (aikk, baru aku perasan banyak betul lagu bertemakan 'bunga'), lagu2 Iklim etc. dan tak ketinggalan jugak lagu Indon nyanyian Acha ngan Irwanyah.

Memang seronok betul tengok uyi nyanyi, esp part dia tarik tu. Bingit. Sakit tinger aku. Rasa cam nak pecah mic pon ada. Nyaring. Risau aku takut dia sakit tekak. Tapi memang dia tarik kaw2 punyer. Hm hasil latihan melalak kot. Budak2 punyer suara kan tinggiii jerk.

Tapi yang best tu time kitorang layan lagu yang dia tak pernah dengar pon (lagu Herman Tino pon aku ada try semalam.. ahak!) dia boleh join sekali. Sebabnya, dia dah pandai membaca dengan pantas dan laju. Dulu, masa belum sekolah atau lebih tepat lagi masa dia merangkak2 nak membaca, dia hanya nyanyi lagi yang dihafal saja. Sekarang.. cewaaahhh.. dengan lagu2 omputeh sekali dia nak nyanyi sama tapi ikut versi dia lah. Lagu Sway by Michael Buble tu, part 'only u have the magic technique, when we sway i go weakkk' je yang dengar dengan jelas. Lain2 ikut bahasa Perancis dia lah!

Selesai kol 12 lebih, terus balik rumah selepas tapau lauk daging masak merah kegemaran uyi. Lapar. Tu le, melalak kuat sangat sampai dah abis tenaga.

Aku risau suara dia serak nanti. Dan kompem. Suara uyi serak dah pagi tadi. Sebelum pegi keje dia panggil aku suruh bukakan kipas. Serak. Hm alahai.. ciannya anak ibu.

Err smalam aku try carik lagu group Indo yang menang Gangstarz tu. 'Ku hanyalah kekasih separuh masa.. separuh lagi untuk dia.. na na na...' Eh sedap la pulok..! Tapi tak de... huhu.

6 comments:

pjoe said...

amik le video uyi nyanyi!

ares bahar said...

karaoke adalah tempat yang paling bagus untuk melepaskan tekanan.

SiberKOP said...
This comment has been removed by the author.
SiberKOP said...

Download dari sini: http://www.savefile.com/files/1273101 !

*heartbeat* said...

baru saya perasan yang anak comel kamu tu macam muka bekas murid saya di international school yang emaknya berbangsa pakistan dan bapanya chinese..

asyik perati saja anak kamu..macam siapa..macam siapa...macam siapa..

last last "yeahhh.. macam muka JADE!!"

:)

cLinaku said...

pjoe,
nanti kawe amik deh!

ares,
ya betul!

siberkop,
yeah...tq! enjoy tul dgr lagu nikh.

heartbeat,
mm..anak saya ada macam chinese tak..? hasil campuran darah jawa sebenarnya!