FoLLoweRs

Monday, December 03, 2007

Tiba2 terngiang2 lagu Fauziah Latiff...

Laaa hai...dah December dah. Dah hujung tahun. Dah nak masuk tahun baru. Dah nak masuk umur baru. Dah nak kena buat azam baru;p. Bulan depan, umur aku akan jadi 32. Huhh... malas dah aku nak buat2 terkejut atau betul2 terkejut dengan peralihan angka tuh.

Masa mula2 masuk kelab 3posen ni memang aku tak sangka gile. Eh ehh dan 30 la umur. Waaa.. maturednya umur kau! 30 tuhh! Tua dahhh... huhu.

Pastu bile masuk 31.. eeee dah 31..? Huhhh cam tak cayer!! 31 dah ek??!! 31, 31... Laa, rasa cam baruu je 30, dah nak masuk 31 pulak.

Dan untuk bakal umur 32 ni.. aku malas nak pikir pasal umur dah. Malas dah nak bilang2 jari. Tak payah nangis say gud bye to 31 or 30 or 20something tuh. Rempuh je ler umur 30+++++ yang akan datang ni.

Sebab kalau aku bilang, 27..28..29..30..31.. erkkk 32??? Pastu dah 35.. 40..50.. kedut2.. tua.. ??? Mati.. terus otak aku berputar masuk citer lain pulak, ke alam kubur, alam barzakh. Tiba2 perut aku akan kecut. Naper ntah! Takut tua ker? Atau takut mati? Sebab orang tua biasanya tunggu masa je nak mati. Isk..

Memang la mati ni tak kira tua atau muda, tapi biasanya kalau buah kelapa tuh, yang tua la gugur dulu ek...?? Alamakk... masuk bab buah kelapa la pulak!

Hermm.. itu pasal aku malas bilang umur. Sebab once aku dah imagine, ia akan melarat2 jadi part 2, 3, 4 atau sampai berapa ntah. Terbayang hari tua sok dok sorang2 ke? Atau ngan sape? Uyi dah besar.. anak dia ada baper? Sayang atau pedulikah dia kat aku? Eeee.. serius aku benci ingat hari tua. Gunakan krim anti penuaan! Tidak.. aku menyampah betul iklan tu.

Aku tak kisah pon pasal umur. Sebab aku tau, umur ni tau nak naik ajer tapi tak reti nak turun. Tua ni semua orang akan rasa kecuali kalau dia mati muda.

Tapi bila fikir2 balik, ingat2 balik... hiiiii seram gak ehhh. Tua.. tua.. tua.. Kalau boleh nak stopkan waktu alam. Jangan bergerak. Maintain kat sini jer. Err tapi tukar sket umur aku kepada 27 atau 26.

Bulan depan jugak ulangtahun kelahiran uyi yang ke8. Aku, uyi dan ma berkongsi bulan actually. Uyi dah pesan awal2 nak kek bernombor 8 sepanjang 2 meter.

Ehh jap, jap. Betul ke aku dah 32 tahun depan ek? Born 76?? huhh.. lap peluh atas dahi..

3 comments:

BukanJohnLennon said...

Usah dirisau soal umur. Umurkan satu perspektif. Kalau nombor tak dicipta, kita takkan terfikirpun soal umur.

cLinaku said...
This comment has been removed by the author.
cLinaku said...

erm...tul tu, umo tu satu angka, Tau2 jer kulit dah kedut2,kurang ingatan..huhu...eniwei tq singgah.will link u also;)