FoLLoweRs

Monday, July 28, 2008

Parking lime hengget.

2 hari lepas aku call uyi.

uyi : ibu, nanti mak teh nikoh, ramai ke datang nanti?

aku : ramai la.. kawan2 makteh, sedara kite, sedara uncle tariq..

uyi : ramai ker? diorang datang naik bas la nanti?

aku : eh takdelah sampai naik bas uyi. Diorang datang naik kete masing2 lah. Dia naik kete dia, dia tu naik kete dia tu. Sendiri2 la. Tapi banyak la.

uyi : hmm.. nanti uyi nak jaga parking la... uyi nak ambik limo inggit so keto.

aku : ehhh budak nikhhh... ekekekekeee... ada je idea dia nak dapat duit. Kepala bisnes la uyi ni ehh?

uyi : hihihi... nanti uyi nak pakai topi ngan misai pokcik palsu... jaga parking.


Kelakar uyi ni. Ada pulak nak jaga parking time kenduri. Siap caj lime hengget lak tu.

Memang bisnes minded betul lah. Ada je idea dia nak buat duit.

2 comments:

deaf_angel said...

bagus ler, tapi ko selit2 ler nasihat dia pasal duit yang kita carik sumber halal or not halal. Dia pun nanti belajar jugak bila ko cakap tu.

Rambo said...

haih! comelnya anak itu.

*teringat ank buah di kampung!