FoLLoweRs

Tuesday, August 04, 2009

Dan tiba-tiba hati aku jadi kecut.. terasa ingin menyorok...

Ahad lepas sebelum ke Low Yatt sempat layan Melodi seround.

Takde yang menarik kecuali perbalahan si Radhi OAG ngan wife dia.

Bertengkar.

Gaduh.

Pot pet. Pot pet. Bla bla bla.

Habis.

Dalam hati aku rasa menyampah yang teramat kat Radhi. Mamat tu nampak poyo. Terserlah sikapnye yang amat menyampahkan. Perangai dia nampak jelik.

Aku jadi marah.

Aku jadi geram.

Tiba-tiba aku teringat.......

Serta merta terbayang sekilas.... sepintas lalu.

Aku terasa getar2 ketakutan.

Pap! Aku pejam mata.

Perangai korang sebijik! Sama!

Terasa seronok melihat orang terseksa kerana kita dan taknak melihat orang tu tenteram dan bahagia?

Bangga kalau melihat orang tu derita. Puas?

Cehh...

Geramnyer aku. Bencinya.

Ntahapahapa.

Tutup tv.

Kat kereta, Dik Jarr tanyer,"Ko tengok melodi tadi?" Angguk.

"Perangai Radhi tu cam Kurt kan.." Ulp....


Rupenyer bukan aku sorang yang perasan.

Dan kebencian bertambah setitik. Tidak membuak-buak tetapi merebak dengan slowly..

9 comments:

Gengmetal said...

Jgn sis - dendam tu cam api dalam sekam sis, lebih baik lu buat daging bakar ke, kambing panggang lagi best ... hehehhe

broken_nigina said...

huhu.
kenapa gua tengok macam bini dia yang tak kena?mata gua yang salah ke?

deaf_angel said...

terlajak perahu boleh gostan, terlajak mulut, susah.

cLinaku said...

gengmetal,
jom lah pekena lambchop!

gina,
sebenarnyer dua2 dol.Sengal.Macam budak2.Tak matang.Tapi no komen bab tuh.Dah diorang rasa ok nak expose camtu.Huhu.

deaf,
haha... mmg silap.Tergamak pulak confess camtu.Kan dah memakan diri sendiri,mereka dan keluarga mereka.

*Takut pulak nak kawen lagi ;p

deaf_angel said...

hehe.. understood

Anonymous said...

dah dah la tu awak, let bygone be bygone.

maafkan dan lupakan. bia la semua tu menjadi satu kisah, satu sejarah.

setiap sesuatu yang berlaki tu ada ahikmahnya. sumtime bila kita rasa kita org yg paling susah sekali, sebenarnya ada lagi yg lebih susah dari kita.

setiap org ada kisahnya sendiri, cuma kita saja yg tak tau. kan?

pasni, takyah la nak tulis tentang kisah kisah lepas yang menyiat hati dan perasaan awak, lepaskan lah..jgn biar sumer tu menjadi minyak yang menyemarakkan rasa marah awak sampai macam nak berdendam.

we are not perfect!

dan..

we are responsible for what we choose to think and to do.

kalau kita berfikir negatif, sudah tentu kita akan buat sumtin yg negatif.

kan?

:)

D-Dreamer

cLinaku said...

deaf,
gud gud..hoho.

d-dreamer,
dah lama maafkan. dah lama lupe. cume sesekali diganggu kenangan.

Portdy said...

walau ada yg kata wife radhi tu sosial gilakaribabas,
tapi bg gua Radhi tak boleh juga bertindak cam tu...memalukan isteri , family dan diri sendiri...

yg bersorak ? wartawan.

cLinaku said...

portdy,
yup. Sebolehnyer masalah rumahtangga jgn diheboh2kan.
Ini... satu donia dah tau.