FoLLoweRs

Tuesday, August 25, 2009

Selamat pagi cinta

Cinta atau perasaan sayang adalah satu nikmat anugerah dari Ilahi yang tak ternilai.

Bukan hari2 kita jatuh cinta.

Bukan hari2 kita rasa sayang.

Bukan pada semua orang kita rasa kasih kecuali pada keluarga terdekat darah daging sendiri.

Justeru, tak keterlaluan jika jatuh cinta adalah satu perasaan yang amat indah yang tak semua orang lalui. Yang tak semua orang merasa.

Bukan semua orang mendapat nikmat ini.

Alangkah seronok dan bahagianya hidup disayangi dan menyayangi. Complete.

Seorang kawan pernah berkata kepada aku, kita harus menikmati dan menghargai apa yang dirasa. Apa yang telah Tuhan beri. Iaitu perasaan kasih sayang.

Betul ker?

Tapi seandainya cinta atau kasih sayang itu jatuh kepada orang yang tak sepatutnya, adakah kita harus menghargainya juga?

Bagaimana??


*Ekhemm... testing menaip pc baru. Ahakss... bestnya. Semangat nak buat keje ni. Acer flat screen 18.5".

8 comments:

Gengmetal said...

hmmm ... cinta juga boleh bikin org makan banyak, jugak makan sikit ... hehehe

cLinaku said...

huhu...macam2 kan!

Day Dreamer said...

hi cLinaku...

hmm...cinta itu memang indah, tapi tak mudah untuk ada cinta kat seseorg, even how close u are.

tentang cinta ni, leh la diibaratkan camni...

Apabila kita ingin menggenggam, ia tiada!
Apabila kita ingin merasa, ia kosong!
Ia bagai mengejek kita!
Ia bagai mempersenda kita!
Kita pun mula rindu rinduan!
Kita pun mula mimpi mimpian!
Cinta itu pelik..kan?

heheeh...tapi itulah cinta yang awak dan orang lain rasa.

In term of menghargai perasaan ni actually back to the basic, kalau kita tak menghargai apa yang kita sendiri rasa then macam mana kita nak expect org len hargai apa yang kita rasa.

kita menghargai perasaan kita sendiri sebenarnya, patut kan?

again, mungkin ini baru permulaan, esok lusa kita belum tau lagi.

mebbi suatu hari nanti kita akan tahu sendiri betapa menghargai perasaan sendiri atau apa yang kita rasa itu sebenarnya adalah satu anugerah yang hebat yang tuhan berikan kat kita.

nobody does it better, nobody is perfect.

sapakah orang yang paling penting dalam mencapai apa saja dalam hidup kita?

diri kita sendiri!

so, hargailah perasaan sendiri, apa yg sendiri rasa. hanya kita yang tahu apa sebenarnya nilai perasaan kita.

kan?


:)

deaf_angel said...

lagu rock kadang2 ada lirik best pasal cinta.

' just one year of love, is better than a lifetime alone '
- Queen

lagi satu lak opposite

' i dont believe in love, i never have i never will,
i dont believe in love, its never worth the pain that you feel '
- Queensryche

huhu

broken_nigina said...

menghargai dengan bertindak balas lain,kan?
:)

cLinaku said...

day dreamer,
gitu ker...........?

deaf angel,
nak kena carik lagu tuh!

gina gina...
aku mmg suke dgn setiap respon dr lu..! terus dekat ke hati dan sasaran lu mmg kena beb!

Portdy said...

termenung jap...

ingat dulu2

kadang2kan kalau tersuka dengan org yg tak sepatutnya selalu kita blame ourself...napalah aku leh tersuka kat dia ni?

sianlah diri sendiri,kan sis?

huhuhu...

macam its a crime lak kalau terjatuh gedebuk kat orang ni...

pandai2 lah bawak cinta tu ke mana...

cinta terlarang pun kadang2 can end up with something good ,

love is a gift, love is also a resposibility!

pendapat 2 sen gua.

Day Dreamer said...

ermm...

setuju sgt ttg perkara tu..

'love is a gift, love is also a responsibility!'

yup! cinta itu satu anugerah dan juga tanggungjawab.

ada org cakap cinta tu souvenir, tapi saya tk setuju sgt.

LOVE IS A GIFT - mean tak semua org yg dapat perasaan tu.


:)