FoLLoweRs

Thursday, October 25, 2007

Memang dari dulu aku tak suka bau colok!

Tensen tul. Sejak balik cuti raya bos aku sibuk bertukang membina rumah Tuhan dia kat dalam opis ni. Dah la tempat tu strategik yang amat. Tuii..! Ya, betul2 depan tempat duduk aku. Ops, bukan. Sipi2. Tapi dekat dengan tempat aku. Terlalu dekat sehingga boleh bau asap colok tu. Aduhhhh... aku dari dulu memang benci betul dengan bau ni. Tak tahan.

Bukan aku tak pernah keje ngan ciner sebelum ni, malah kebanyakannya. Tapi at least diorang concern dan peka dan sensitif pasal benda2 camni. Bukan nak cakap pasal sentimen agama. Bukan. Aku pon tak prejudis ngan agama diorang. Tapi aku tak tahan ngan bau tu. Sama la cam asap rokok. Nak suruh sedut ajer asap tu sepanjang 8 jam dalam opis ni? Mati kering aku..

Lagipon, memula dulu dah suggest kat bos tu suruh letak kat belakang sket, ader ventilator. Tapi orang tua tu takmo dengar orang cakap. Konon tak ong la, feng shui tak bagus la itu la ini la. Habis, aku yang sedut asap tu bagus sangat lah..? Hadoiii... sakit hati aku. Langsung tak fikir pasal orang.

Menyampah.

3 comments:

M1N4M1 said...

jiran sebelah aku india..dia pun kasi bau free yg sama jugak kat aku..mcm haghram..bila bau je aku rasa nak pitam mcm cilake

cLinaku said...

satu waktu dulu aku pon penah jiran ngan india,bile tibe dia semayang..huhhhh mimpi ngeri.aku mmg tak thn bau dia.

Anonymous said...

Memang la tak tahan...jiran aku skang ni india skang pagi ptg kdg2 mlm kasi asap x tahan bau cucuk idung...x pk jiran2 ka...heran...otak..