FoLLoweRs

Monday, October 01, 2007

Cerita pemerah bibirku

Kalau tengah bersiap, benda last aku apply kat muka selain moisturizer dan bedak adalah lipstik. Thanx God aku tak pakai maskara. Compact powder pon dah lama aku tak pakai sebab aku dah bosan. Yeah, aku dah bosan. Bosan nak menepek bedak padat tu kat muka. At the end of the day, kotor sangat rasa muka aku ni. Oily. Lagipon, aku dah insaf dah. Dah tobat sejak muka aku diserang jerawat walaupon bukan akibat pemakaian benda alah tuh, tapi sebagai pencegahan la konon. Dan thanx to Melilea.

Aku start pakai lipstik lepas SPM. Masa tu aku keje kat kedai gambar kat Sungai Besi. Orang lain kerja, aku pon nak keje gak. Waktu tu aku pakai lipstik sape kasi ntah. Huhh.. first time pakai terasa amatlah bangga dan maturednya dan anggunnya. Malu pon ada. Hehe, maklumlah.. waktu tu masih suci murni dan naif lagi dengan life kat KL ni.

Lipstik pertama aku beli masa kat ITM, kaler merah lagi.

Aku nak citer kat sini yang lipstik aku dah habis sebenarnya. Tapi aku rasa amat puas sekali. Kenapa ek? Sebab inilah kali pertama aku betul2 pakai lipstik tu sampai habis. Sampai takde dah. Sampai kena guna jari dan calitkan kat bibir kalau nak pakai gak.

Sebelum ni lipstik yang aku beli mesti tak habis pakai. Dan aku tak pernah dapat lipstik yang aku betul2 puas hati. Yang boleh buat aku setia. Yang boleh buat aku senang, tiap kali nak pegi beli terus amik dan bayar. Sebab aku tak pernah puas hati dengan kaler dia bila dah apply kat bibir aku ni. Ye la, tengok Fasha Sandha pakai lain apasal aku pakai tak sama cam dia pakai haaa...????????

Lagi satu aku cepat bosan ngan kaler dia. Fuh, nasib baik la lipstik aku ni bukan lah mahal dan aku bukan jenis 'janguk' (melawa). Ada sekali tu aku bosan pakai lipstik dan cuma pakai gloss ajer sampai kena tegur ngan colleague, nampak macam orang dalam pantanglah, macam mayatlah. Cehh.

Terima kasih pada lipstik Silky Girl code 18 sebab menyenangkan kerja aku. Lepas ni pegi Watson ke, Guardian ke tak payah nak try2 lipstik lain. Bosan tul pilih barang yang ada banyak pilihan ni. Skang dah senang terus amik, bayar, chow!

7 comments:

M1N4M1 said...

aku plak jenis tak suka pakai lipstick..mak aku bising gak kata mulut kosong je..ah aku malas..malas nak layan mende melekit di bibir

ares bahar said...

teringat betapa berdosanya diri ini kerana meggelakkan 'sidia'(xgirlfriend) yang cuba-cuba nak melaram dengan memakai gincu masa form 4 dulu sehingga dia malu menangis. Merah menyala macam opera cina, camne tak gelak. isk...

cLinaku said...

m1n4m1,
aku pon kalo bleh tanak pakai lipstik at all tp takleh sbb nampak pucat cam org sakit.terpaksa banget aku pakai masa pegi keje,ngedate,function.

ares,
eeee..ko mmg! sib baik bukan aku yg jadik xgf ko tuh..hihih

tongah said...

Gincu bibir ni ada yang match or x match ker? Tak reti nak bezakan lak hehehe

broken_nigina said...

sis..gua beli yang no 22..silky girl gak..kaler dia pink oren2..gua suka tuh..hehe..sis kulit cerah lawa tuh kalo pakai..meh gua tolong mekapkan bagi menambahkan ke'cun'an..best keje mekap-mekap orang..
gua pakai maskara time rajin..
tapi celak hitam..
itu wajib..baru la nampak mata lebam cam kena tumbuk..hahaha..
eh..melebih-lebih plak tulis komen..huhuu..

cLinaku said...

kaler pink tu dah suke dah,tang oren tu teman tak beghape nak gemor.tapi biler apply kat bibir kuwar kaler apa?lebih pink ke oren?(nak try test nikh...ehehe)

broken_nigina said...

lipstik kalo kat bibir gua mesti tak sama ngan kaler lipstik asal tuh..dah la bukannya lekat sangat pon..
tapi kaler pink keorenan memang lawa sebab nampak natural..tak caya pegi try..
waa..jadi mekap consultan plak..