FoLLoweRs

Friday, November 09, 2007

Aku tunggu Jumaat depan...!

Yeeeaaaasssssssss!

Tak sabar menunggu hari Jumaat depan. 16 haribulan.

Uyi sampai kl pagi tuh!

Sungguh tak sabar! Rutin akan berubah seketika.

Tak sabar nak balik kerja petang2. Nak cepat sampai rumah.

Nak peluk dia erat2 lepas penat balik keje. Cium dia. Cium dahi, pipi, hidung, dagu, kening, mata, telinger, bibir.

Nak mandikan dia. Balut badan dia ngan towel, pastu dukung bawak masuk bilik dan lap dia kering2. Pilihkan baju untk dia.

Ceritakan dia macam2 cerita sebelum tidur. Dah banyak kali dengar pun nak dengar lagi.

Wrestling ngan dia.

Main teka teki ngan dia.

Masakkan lauk feveret dia. Sardin! Hehe, atuk dia selalu cakap aku tak reti masak lauk lain, walhal bagi uyi sardin tu sedap banget setaraf ngan ayam percik dan KFC.

Malam bawak dia makan2, jalan2.

Sabtu Ahad bawak dia jalan2, sama ada pegi Times Square (tak penah masuk), Mines Wonderland (dah 3 kali masuk), Planetarium Negara (pon tak pernah bawak dia), Aquaria KLCC (dah masuk sekali), mandi2 (agenda utama), zoo (harga tiket dah naik since last visit last year, so tak payah la, tak worth it), Genting (tak penah bawak dia main, insyaAllah ader rezeki nak bawak), Muzium (tempat lawatan masa aku kecik2), Tugu Negara (pon tempat lawatan masa kecik2, so buleh pegi sebab free), Putrajaya (dah selalu lepak tapi takpe, buleh tangkap gambar banyak2 lagi), PD (ader rezeki nak lepak 1 hari 2 mlm), etc etc....

Wah wahhhhh.... bukan main bernafsu lagi ekk. Ekekekeke... Dalam banyak2 tu tak tau la baper je yang sempat aku buat. Ikutkan hati, memang nak buat semua, tapi tak mampu dari segi masa, kewangan(yg ni memang takleh lari!).

Herm.. sah2 kena arrange mc bulan ni.

Arhhh... pedulik.. Dah lama berkelakuan baik inilah time nak curik masa bergumbira.

Uyiiii.... cepatlah sampai...!!!

7 comments:

j or ji said...

muzium takda apa...buang duit je pergi..orang dah tak pergi muzium dah..muzium sekarang tak lebih dari menjadi landmark kepada orang ramai yg lalu di sepanjang jalan tepi2 tu..

"Haa..aku skrg kat depan muzium,kejap lagi sampai"

PD best..try lepak Guoman...kalau bajet kecik skit lepak KAYNS kat bt 9..semua tu pantainya lebih 'private'...tak ramai manusia.


selamat bergembira!

cLinaku said...

last pegi muzium lebih 10 tahun sudah. Err takde aper ek..?

ares bahar said...

Er...rasanya tak elok kata muzium itu tak ada apa-apa.
Muzium adalah satu tempat yang menarik. Mungkin kepada makhluk yang suka sejarah kot.

nana said...

ske tengok gambo uyi tu...letak la banyak2 sket nanti yer..comel sungguh..apa nama betul uyi ye? just nak tau jer..hiks..suka tengok budak2 pompuan...

cLinaku said...

ares,
muzium sgt bersejarah bagi aku.First gaji masa keje tunggu spm aku bawak adik2 pegi muzium time cuti skolah..ko bayangkan satu teksi ada 7 budak pompuan..hehe..sib baik masa tu adik2 aku kecik2 lg..kalo skang..huh masak..!!

nana,
ngeh ngeh ngeh...
uyi nama siti ainur shahirah.
mekacih sudi singgah.

nana said...

ahaks..cantik nama..mcm orgnye..jadi uyi..makin comel plaks rasa nya..selamat bergumbira ngan uyi nanti..:)

cLinaku said...

tengkiu nana!!