FoLLoweRs

Thursday, November 22, 2007

semangat uyi selepas demam


Pagi tadi telefon uyi.

'uyi demam lagi tak?'

'tak.. uyi tak demam doh. Uyi rase bersemangat.'

'waaa.. bagus la anak ibu.'

'ibu ibu, meh uyi nak cito satu bendo nikh.'

'apa dia?'

'semalam uyi dok umah uncle Tariq dih.. pastu kak nini suruh uyi cari gewe untuk uncle Nomad. Dia suruh cari hok come2 kat kampung. Uuoooo.. ibu aaar ibu.. ibu kawinlah ngan uncle Nomad, uyi nak adik nikh... deh?'

Waaahhh, ni saper dah ajar uyi suruh aku kawin ngan Nomad nikh. Sure mak teh dia ni. Eeeeyy...!

****

'weiii, uyi citer dah kat ko?' aku tanyer liza.

'dahhh... dia dah citer kat aku. Aku la yang cakap kat uyi suruh ibu la kawin .. hi hi hi...'

'cehhh...'

'tapi ko tak tengok muka dia tadi, suke betul dia bile cakap nak adik. Ceria betul. Muka dia kan berseri2 tau! Tersengihhh jer.. huhu.'

'hi hi....'

Abis, apa citer amy search uyi? Dulu beriya2 suruh ibu kawin ngan amy search je, ngan orang lain tak bagi.

Kelam kabut masa tu aku carik pakwe yang ada iras2 amy. Hehe. Adik2 aku cadangkan ........ alaaahhh... apa nama si vokalis pemenang Rentak Juara time tuh. Group Fenomena tu. Keh keh keh. India. Peminat amy search jugak. Muka pon ada seakan2. Pulak tu kebetulan time tu mamat ni baru convert muslim. Ha ha ha... ampeh betul budak2 nikh!

3 comments:

j or ji said...

kesian uyi nak adik...bagi la dia adik..ada kawan .

:P hehe

M1N4M1 said...

aku pun nak adik jugak..bila ko nak kasi aku adik?

cLinaku said...

jorji,
mmg kesian..!!

minami,
ko amik aku je la buat adik angkat............;p