FoLLoweRs

Thursday, November 01, 2007

sampai biler asyik nak nombor 5 je cayangg...?



First time sambut hari lahir uyi masa dia 2 tahun. Pakai gown mak cu dia, Pajeen. Hehe.

Sweater aku masa darjah 1 (atau darjah 2, aku lupa!) abah beli kat Sungai Besi pon masih ada lagi. Warna hijau. Skang uyi plak pakai. Seronok dan bahagia tengok sweater tu tersarung kat badan dia. Rasa seperti melihat aku masa kecik.

Huhu.. aku ade satu track top warna merah jenama Antioni yang aku beli waktu sale kat Jusco kalau tak silap 2-3 tahun lepas. Berkenan betul aku kat kaler dia. Memang cantik. Masih aku pakai sampai skang dan uyi pon pernah pinjam track top tu masa kat Fraser Hill.

Yang best tu track top tu takde la besar sangat. So bile uyi pakai takde la nampak menggeleber. Iyer, memang ler nampak baju tu besar tapi baju gitu kan cun jugak kalau pakai longgar2. Aku beli kat children department, age 5-6 kalau tak silap. Kehkehkeh.

Apala diorang ni buat baju. Baju kanak2 pon besar gedabak. Ingat saiz anak gajah ke apa. Aku pon bleh bedal skali. Huhu.

Tapi kalau time raya aku memang kalah la. Diorang ni jahit baju seolah2 kaum hawa kat Malaysia ni besar2 sangat. American size ke apa.

Result peksa uyi dah kuwar. Tadi dia cakap BM dua2 paper dia dapat seratus. Waaa.. bagus bagus! Pastu aku tanyer Matematik dapat baper? Dapt 86. Aisehhh, jauh sangat terlompat.

'Apsal dapat 86 jerk..?'

'Hemmm.. tak tau...' Slow je sore. Mintak kesian la tuh.

'Dia buat 5 sen campur 1 sen = 51 sen. Ekeh keh keh..' Si Pajeen menyampuk menyatakan salah satu kesalahan kertas matematik uyi.

'Laaaa.. uyi tak tengok betul2 ke? Hermm.. takpe lah, lain kali buat betul2 ye cuba lagi..?' Sentiasa bagi nasihat yang samalah. What else.

'Sains dah dapat?'

'Dok agi.'

Tak tau lah dapat nombor baper pulak uyi kali ni. Nombor 5 lagi ker? Mintak2 la ader peningkatan.



Saayang uyi...!

2 comments:

ares bahar said...

Ala mamanya...nombor 5 pun nombor gak.

Ada budak tu selalu dapat nobor 20 ke atas masa sekolah dulu.

Tapi bulan Disember ni maybe dia akan ambik master.

Siapakah orang itu ek???...

cLinaku said...

amik master..? tahniah tahniah..sonok & suke & kagum tgk org blajar tinggi2 nikh..harap2 uyi nnt jadik camtu gak :)