FoLLoweRs

Wednesday, April 30, 2008

#uyi

Dah beberapa hari aku tak dapat cakap ngan uyi. Call aje asyik takde kat rumah. Pergi main la, pergi ngaji la pergi umah pak long la.

Sabtu lepas aku call, dia kat rumah paklong. Seharian. Malam pulak tidur awal.

Esok tu call lagi tapi tak lekat kat rumah. Call Pajeen tak berangkat. Abah pulak ke kebun.

Isnin tengahari call dia tapi dah pergi sekolah. Cepat pulak. Ma cakap ada kelas amende ntah. Kena masuk awal.

Frust!

Pagi tadi kol 7 lebih aku call lagi. Laa.. dia sekolah pagi pulak!? Ain cakap ada sambutan hari guru la pulak. Aduhh.. Aiii awal lagi hah sambut ek?

Dan, tengahari tadi lebih kurang 1.30 aku call Ain. Uyi ada tapi tak pasti lokasi kat mana. Adehh dehh.. sakit jiwa betul.

Bla bla dalam 5 minit sementara tunggu uyi muncul.

Dan.. akhirnya.... uyi pon "hello...?"

Makk aii... rindunya kat uyi. Lama betul tak borak ngan dia. Yang buat aku rasa touching sangat bila uyi cakap "ermm.. lama ibu tak talipon uyi dih..?"

Haaa... tau pulak dia orang dah lama tak telefon. Abis, asik bizi memanjang.

Cayang ibu, ibu rindu sangat2 kat uyi. Suara uyi sedap sangat. Bila dengar rasa macam nak gigit2. Nak gigit apa ntah tak tau! Tapi yang pasti suara uyi macam .... puding caramel kot. Hiks!

Tak sabar nak tunggu cuti sekolah. Nak bawak uyi jalan2. Mandi2.

I miss u bebeh!!!

8 comments:

deaf_angel said...

ko beli la dia henpon satu..senang sikit.

p.s - eh pudding caramel sedap wei..nak2 kalo orang bawak balik dari haji nye.. made in arab nye pahit best la

cLinaku said...

alah budak kecik, setakat mana sangat dia selalu bawak enpon bila keluar?Tak lekatnyerr...lagipon dia demand enpon yang ada banyak games la,3G la.. tskk.
Tak pernah makan arab nyer puding.err..sedap eh..?

broken_nigina said...

tak pernah rasa pun puding karamel.
huhu.

deaf_angel said...

ko suruh dia gantung henpon tu kat leher dia hohoho

sedap ah puding caramel dari arab...actually dia bungkus factory cam local nye, tapi bungkusan semua tulisan arab untuk middle east market..


broken nigina...
RUGI tak pernah rasa...what u waiting for? pegi beli sedozen

broken_nigina said...

nak beli mana tuh?

cLinaku said...

daripada gantung enpon kat leher, baik aku pasang satu pablik fon kat depan umah tu huhu.

er a'ah.. mana nak carik arab nyer tuh?gina... jom kongsi!;)

broken_nigina said...

tak aci..sekarang dah jadi mengidam nak cuba..mana nak beli?arab tak arab tak kisah.

deaf_angel said...

arab nye caramel pudding...sapa2 nanti gi umrah ke hapa ke, ko kirim ler...ada ler kot sana semua kedai..

nigina...
sedap ah...heaven wooo..ko gi la carik kat supermaket berdekatan