FoLLoweRs

Friday, September 21, 2007

Opss, hari ini aku pakai sepasang baju kurung raya.

Raya tahun ni baju kurung aku ader 4.

Sepasang aku dah tempah awal2, so dah siap dah minggu lepas. Aku dah amik dah.

Aku ingatkan nak simpan nak pakai time raya. 4 hari berturut2 pakai baju kurung. (ceh.. padahal sebelom ni raya ketiga aku dah tibai kain batik dah)

Tapi pagi tadi aku rasa tak tahan. Grrrr... keinginan membuak2. Di tambah dengan hari ke 5 dalam seminggu memang pintu almari akan dibuka luas2 kasi ternganga mencari baju kurung, atau paling tidak baju labuh2, atau senang citer baju sopan sket lah. Haa.

Alahhh...apa barang nak tunggu sampai raya baru pakai. Bukannya budak2 lagi nak simpan2 baju. Pakai je lah.

Yang best kalau aku pakai baju kurung ni, aku rasa cam cikgu2 plak. Hehe. Tak dapat jadi cikgu, amik feel pon jadik la.

Selain jadi cikgu, rasa cam kakitangan kerajaan pon ader. Sebab tadi sumer adik2 aku pon berbaju kurung. Jalan sama2. Hehe.

Arkk, baju raya dah kurang 1. Takpe, biarkan. Tak boleh buat apa2. Takyah tambah apa2, ganti apa2. Raya aku cuma nak makan, lepak ngan famili.

Lagipon.... aku pokai sampai pertengahan tahun depan. Belanjawan 2008 dah kuwar beb! Sadis.

3 comments:

broken_nigina said...

heh..
baju raya dah jadi baju puasa..

azrul said...

dah hilanglah title baju raya tu, hehe.. tapi tak salah pun..

cLinaku said...

takpe,baju raya yg tak jadi raya tu adalah yg paling tak cantik skali..